Danske Haveblogs

En oversigt over danske haveblogs.

Livsnyderhaven (livsnyderhaven.dk)

Livsnyderhaven skriver om alt lige fra ude-spa til udekøkken – og har tilmed også sin egen webshop. Derudover kan du også finde tips til at bruge havens blomster som kreative dekorationer indenfor. Hvis du mangler moderne inspiration til at indrette din have, dit udekøkken eller din terrasse, er du havnet det helt rigtige sted. Bloggen, Livsnyderhaven, er centreret omkring smagfuld indretning, tips og tricks til haven og er en rig inspirationskilde, som endda holder havelågen åbent for de nysgerrige.

“Nu har du tørrede hortensiaer, som du kan binde kranse med eller også kan du bare nyde dem i en vase. Jeg har selv tørrede en masse forskellige hortensiaer og det er altid spændende at se hvilken farver de får når de tørre ind. Det er et skønt minde at nyde på en vinterdag, så derfor tør rigeligt!”

Signe Wenneberg (signewenneberg.dk)

Signe Wenneberg er forfatter og foredragsholder og driver derudover bloggen i hendes eget navn. Signe giver bæredygtige tricks til haven, som bl.a. inkluderer juletræer og humlebier. Bloggen er alsidig og indeholder alt lige fra hverdagstips til udførlige guides, der beskriver havens udvikling uge fra uge. Bloggen er inddelt i sektioner, og hvis du klikker på fanen “have,” vil du få rig mulighed for at tanke haveinspiration og gode ideer til alt lige fra pollenallergi til drivhuse og plantekasser.

“Jeg skriver om alt det, der optager mig og alt det, der gør mig glad: Natur, mad, have, arkitektur, bygningskulturarv, bæredygtige rejser, ro, håndværk, dyr, medmenneskelighed, venlighed, bæredygtighed og hverdagsaktivisme. Jeg tror på, at vi sammen kan skabe de forandringer, vi ønsker at se i verden.”

Have glæder (haveglaeder.dk)

Bloggen fungerer som et komplet opslagsværk, hvor du kan finde både billeder og beskrivelser af diverse planter. Bloggens fokus er på alle havens glæder og vil hjælpe dig med at skabe din drømmehave! Havensglæder er udviklet af Danske Havecentre og planteskoler og indeholder derfor kyndig viden og ekspertise. På bloggen finder du spændende videoer, guides og gode råd til, hvordan din have kan sikre de mange insekters fremtidige levegrundlag. Derudover har bloggen både en app og et nyhedsbrev.

“På Haveglæder vil vi gøre havearbejdet til en leg. Vi har udviklet en lang række blogindlæg, videoer og et stort planteleksikon, hvor du kan finde billeder og beskrivelser af rigtig mange forskellige. planter. Lad dig inspirere af de mange artikler, og få tips til at skabe en have, hvor planterne gror optimalt og oplevelsen er fantastisk. Planter er nødvendige for at vi trives – og at insekterne trives. Haverne med planter bidrager til vores natur, og når vi skal sikre arternes overlevelse, så er det endnu vigtigere at der plantes mange forskellige planter.”

Sorte negle (sortenegle.dk)

Havesæsonen er skudt i gang! På bloggen, med det skøre navn, finder du i øjeblikket inspiration til at vælge frø, så dem og ikke mindst opbevare dem i et smart system. Bloggen indvilger dens læsere i rejsen mod staudebede og dyrkningen af salat – og indeholder ægthed, hverdag og have. På bloggen finder du eksempelvis interessant læsning om georginer.

“Jeg mener. Hvem kan nøjes med at dyrke fem slags tomater, når der nu er hundredevis af sorter, der ser uimodståelige ud? Og hvem kan nøjes med grøn salat, når man også kan dyrke rød, prikket, lilla, rosa og gul?”

Valdemarsro (valdemarsro.dk)

De fleste kender sikkert Valdemarsro for deres uimodståelige opskrifter. Dog har Valdemarsro også grønne fingre og deler flittigt ud af tips til haven. Du finder alt lige fra gode råd til højbede, bæredygtighed i haven samt hverdagsglimt af en flot og inspirerende have. Lad dig fortrylle af de mange smukke billeder, som bloggen indeholder. Desuden tager Valdemarsro os med i haven på alle årstider.

“I af den kommende tid indleder vi de første spadestik til at fjerne alle fliser i den have, som ellers har været belagt med fliser overalt til at få skabt vores drømmehave med bede, blomster, stauder, krydderurter, grøntsager – en have der er hyggelig, rar, levende og smuk at være i året rundt og som kan forsyne os med en masse dejlige afgrøder – velkommen til mine indlæg om haveinspiration og havearbejde, om grønne fingre, bare tæer i græsset og lun solskin på næsen”

Naturhaven.dk (naturhaven.dk)

Bloggen, Naturhaven, er inspireret af den naturlige bevoksning i haven og har skabt et magisk haveunivers. På bloggen finder du gode råd til bl.a. valg af stauder, der giver din have et “naturligt og vildt look.” På bloggen finder du også en brevkasse, hvor læserne kan stille spørgsmål og få kyndige svar. Søger du alternative løsninger til din have, som fortsat skal fremstå indbydende og hyggelig, er naturhaven.dk en oplagt inspirationskilde.

“Som læserne på naturhaven.dk allerede har bemærket, så bød vi tidligere i år velkommen til den nye naturhave. I den forbindelse kom vi ind på, at et af de projekter vi snart ville kaste os over, var at få etableret nogle vandhuller i haven. Nu er vi gået i gang med det, og det ene vandhul er allerede færdigt.Vil du gøre din have endnu vildere? Så lav et vandhul i haven. Vi viser dig hvor let du kan gøre det lige her i artiklen.”

Grønt havedesigns blog (groenthavedesign.dk)

På bloggen finder du inspiration til alt lige fra valg af havelåg, til krukker og hvordan man etablerer en sansehave. Derudover har bloggen også en guide til, hvordan man sammensætter farver i sin have. Du kan bl.a. blive klogere på, hvordan den grønne farve fungerer i din have, og hvad den beroligende effekt gør for dig. Er du ny haveejer, indeholder bloggen også gode råd til at komme godt i gang med den nye have.

“Min erfaring fra tidligere haveprojekter er at benytte sig af bladstørrelser, teksturer og former bringer variation i spil. Storbladede prydplanter i mindre haverum sætter størrelser i forhold, især hvis der ikke er plads til træer, mens stedsegrønne planter sikrer livlighed året rundt.”

Naturligt havedesign (naturlighavedesign.dk)

Hvis du er på udkig efter inspiration til enten at skabe en nem have, en naturlig have eller en helsehave, er du havnet på den helt rette hylde. Bloggens alsidighed betyder også, at du finder inspiration indenfor et bredt (og spændende) felt. Derudover er haven også centreret omkring børnefamilien og har fokus på, hvordan man skaber gode legebetingelser for familiens yngste. Derudover har bloggen også klima på dagsordenen.

“Jeg kan kun opfodre til, at vilde blomster inviteres ind i havens bede, og det er heldigvis blevet langt lettere at skaffe de vilde blomster på planteskoler og i havecentre. Du kan også dyrke planterne fra indsamlede eller købte frø.”

Havekalenderen (havekalenderen.dk)

Bloggen, Havekalenderen, indeholder praktisk viden og information og er enhver haveejers bedste ven! Du kan eksempelvis blive klogere på, hvad der dræber mos i græsplænen, læse en guide over de bedste robotplæneklippere, hvordan du kommer ukrudtet til livs eller lære at lave kompost i haven. Blogindlæggene følger desuden kalendermånederne og indholdet er derfor skræddersyet til den nuværende årstid. Smart!

“Er du også generet af mos i din græsplæne og har du ydermere svært ved at komme af med det? Mos kan være et stort problem for mange haveejere – Læs guiden og bliv klogere på, hvordan du kommer mosset til livs og forebygger nye forekomster af det.”

De tre toftlund haver (detretoftlundhaver.dk)

Læs og følg med i de fem naboers smukke og forskellige haver. Foruden at dele vejnavn deler de fem også stor passion for havearbejdet og tager gladelig læseren med på oplevelsen. Øverst på bloggen kan man skiftevis besøge de tre forskellige haver ved at klikke på de forskellige faner. Der deles flittigt ud af flotte billeder, som kan inspirere læseren til at se de mange forskellige måder, man kan anlægge sin have på.

“Velkommen til vores haveblog. Vi er fem naboer, der i ord og især billeder vil fortælle om glæder og oplevelser med vore haver.
Alle tre haver har vi selv anlagt, men to af haverne er mere end 45 år og er mere etablerede er mere færdige end den 3. have, som kun er 15 år gammel. Men kig under havesiderne, hvor haverne præsenteres. Læg gerne en besked, vi vil gerne ha kommentarer til vores blog”

Countryliv (countryliv.dk)

Hvis du eksempelvis mangler tips til lærerige og gode havebøger, finder du på bloggen gode bud. Derudover giver bloggen dig et interessant indblik i havelivet med køkkenhave og drivhus. Du finder dermed gode råd til at blive “selvforsynende” på hjemmefronten og opdage glæden ved at dyrke egne grønsager. Derudover er Contryliv kendetegnet ved fængede og velskrevet tekst med dertilhørende flotte billeder, som straks giver lyst til en tur i haven.

“Som ung blev jeg uddannet gartner, men skiftede efter en årrække brance – Interessen for have har fulgt mig altid. Jeg elsker havedesign og boligindretning. Jeg elsker opstillinger, farver og former og jeg nyder i den grad at se naturen, både den vilde – det lange kik ud over markerne, skoven, vandet og den mere eller mindre tæmmede i min og andre folks haver samt smukke parkanlæg og kirkegårde.”

Majspassion (majspassion.dk)

Bloggen handler om Majs passion for livet i haven – og med denne passion har Maj også tilegnet sig viden. Hun deler gladeligt ud af tips til, hvad du eksempelvis skal gøre med din have i marts, hvordan du tager foråret med indenfor, opskrifter på lækre tærter med jordbær fra egen have, eller hvordan du byder julen velkommen i din have. På bloggen finder du brugbar inspiration og flotte, inspirerede billeder, der hurtigt fanger blikket.

“Bloggen er også tilsat lidt havearbejde og små hyggelige DIY-projekter. Men selvom kalenderen melder FORÅR, er det stadig alt for tidligt at begynde på de store haveprojekter, med mindre vi snakker om omlægning af bede, plantning af buske og træer osv.”

Fru Pedersens have (frupedersenshave.blogspot.com)

Bloggen, FruPedersenshave, giver dig et unikt indblik i deres private have – som også fungerer som besøgs- og inspirationshave. Havebloggeren inviterer dig indenfor og tilbyder også kurser i haven. Derudover finder du brugbart info, hvis du ønsker at gøre Fru Pedersen kunsten efter og bygge et havehus i din egen have. På bloggen finder du også inspirerede billeder af bål sted, indretning og udekøkken. Hvis det frister, kan man leje en af de velindrettede skurvogne og opleve det magiske univers i Fru Pedersens have.

“Fru Pedersens have. Handler om glæden ved havelivet og boligindretning. Haven er desuden en besøgs og inspirationshave.”

Haneballehaven på Samsø (hneballehaven.blogspot.com)

Lisbeth, der står bag bloggen, har mange års erfaring som blogger og skriver fængende om sit passionerede haveliv på Samsø. Lisbeth er ferm med et kamera og bloggen bugner af smukke billeder. Lisbeth tager læserne med i sin have og deler ud af sin enorme viden om planter. Desuden siger Lisbeth selv, at alle hendes vågne timer enten bruges i haven eller på bloggen. Et hyggeligt univers med en dejlig, hjemlig stemning!

“Jeg er plantesamler rhododendron og roser er favoritterne, men der er meget andet som sjældne træer og buske, en del stauder, clematis, pæoner og træpæoner. Om vinteren tager jeg billeder i den smukke samske natur”

Fru Slott på Tredje (fruslottpaatredje.dk)

En inspirerende blog der deler ud af farverige blomsterbilleder, gode råd til at binde en krans og tricks til at kreere egen julepynt med inspiration fra haven. Bloggen tager dig både med på havearbejde og i det kreative hjørne – og er et hyggeligt sted at finde inspiration til gør-det-selv projekter.

“Jeg har været en tur rundt i sommerhushaven og fundet klatrehortensia, hyldebær, snebær, hyben, vedbenblomster, sankthansurt, violfrøsterne, hortensia, rosmarin og blade fra pæoner. I skoven fandt jeg visne bregner med fine fligede blade og mos. Det er gode materialer til en krans”

Frønørden’s blog (tonybulow.blogspot.com)

Frønørden – som bloggeren kalder sig – deler flittigt ud af både viden og passion omhandlende frø. Du kan tilmed også blive den heldige ejermand af en lykkepose med frø, som er et af bloggens nyeste tiltag. Mangler du viden eller inspiration til nye frø, er du landet på den helt rigtige hylde. Følg med på Frønørdens rejse, se videoklip og events.

“Lille Lise har lige været på landsdækkende TV, se klippet i DR1 programmet “Vores vejr”På lørdag afholdes det traditionelle havetræf hos Bjarnes Frø og Planter og Lille lise er med sammen med lykkeposer til frøspirer, du kan læse mere om arrangementet her.”

Plantesmilet (plantesmilet.dk)

På bloggen finder du gode råd til kompost, spiselige planter, gødning og dyrkningsvejledninger. Bloggen fokuserer på at balancere alle aspekter af livet; med både job, familie og ønsket om en økologisk have. Et hyggeligt, åbent og ærligt indblik i (have)livet hos plantesmilet.dk Derudover finder du også både gode råd og inspiration til kolonihaven!

“Her finder du mine bedste og mest læste tips til haven. På økomåden, med et strejf af permakultur og så der stadig er tid til job og familie.”

Havetid (havetid.blogspot.com)

Selvom bloggen kun bliver opdateret med måneders mellemrum, finder du her flotte fotografier fra haven – i alle slags årstider. Haven ligner ikke de flestes og er derfor inspirerende og spændende at gå på opdagelse i. Skribenterne på bloggen har gjort sig umage for at skabe et magisk univers i deres baghave – og man kan ikke undgå at blive draget. Hvis du ønsker at se, hvordan en alternativ og anderledes have kan se ud, finder du inspiration her med guides og billeder.

“Det er dejligt at gå rundt i haven med sit kamera, det er som om sanserne skærpes gennem søgeren i kameraet. Man bør vel fotografere sin have, når den er allerdejligst og hvornår er den ikke det – fotografisk set?”

Dyrkhaven (dyrkhaven.dk)

På bloggen kan du lade dig inspirere af alt lige fra gode råd til at tørre æbleringe, hvordan du får tidlige rabarbere, og hvordan du skematiserer havens planter. Bloggen har både tekst og billeder, og tager dig med ind i skribentens private have. Her finder du brugbare havetips, uanset om du er nyslået haveejer eller har flere års erfaring. Læs den hyggelige og personlige blog – og meld dig ind i Dyrkhaven-klubben, således du modtager gratis havetips. Her har du også mulighed for at dele dine egne oplevelser og erfaringer. Bliv en del af fællesskabet!

“Velkommen til Dyrkhaven.dks blog! En blog med jordbunden og brugbar inspiration til livet i din have. I min have har jeg en køkkenhave med 12 lave højbede, tre pallerammehøjbede og to drivhuse, 10 forskellige frugttræer, bærbuske, nødder og høns. Der er et legeområde med bålsted, græs til at spille bold, klatretræer, hule, hængekøjer og gynge.”

Lisbeths haveblog (blog.byhaveniebeltoft.dk)

Rejs med ind i Lisbeths planteunivers, hvor hun gladeligt fortæller om sine yndlingsplanter, flotte buketter, giver gode råd til klipning og pleje og deler ud af sin glæde, passion og viden. Derudover finder du også ærlige anbefalinger på bloggen. Lisbeth er dygtig til at fotografere og fotodokumenterer alle sine haveprojekter. Følg med!

“Jeg skriver om mine haveglæder af enhver slags. Jeg interesserer mig især for havedesign (form, farve og funktion) og for hvordan planter kan bruges til design”

Den lille have (denlillehave.com)

På bloggen, den lille have, finder du gode råd til, hvordan du får mest ud af dine have. Maria, som er bloggens skribent, er fortaler for alternative løsninger, finurlige påfund og er generel både iderig og kreativ. Personligt ønsker Marie en “det-hele” have, som hun selv kalder det – men grundet havens størrelse, skal der findes på kreative løsninger. Maria skriver både humoristisk, fængede og man får nemt lyst til at bruge lang tid på bloggen. Et godt sted at finde inspiration til den mindre have i byen.

“Jeg elsker at være i naturen, og jeg elsker at være i min have. Jeg drømmer om at have en ”det-hele”-have med en stor urtehave, utallige krydderurter, vildtvoksende og storblomstrende roser, græsplæne, solterrasse, jordbærbed, udendørskøkken, hængekøje, strålende staudebede, drivhus, frugttræer og -buske etc. etc.”

Havehandel.dk (havehandel.dk)

Hvis du mangler gode råd om alt lige fra bekæmpelse af mos i græsplænen til dyrkning af søde kartofler i køkkenhaven, er du havnet på den helt rette blog. Her finder du alle slags råd, kyndig ekspertise og stor faglighed. Du kan blive klogere på bekæmpelsen af skadedyr og få fifs til, hvordan du planter nye planter i din have. Bloggen er en god guideline og fortæller dig alt, du skal vide!

“Når du skal vælge sorter af søde kartofler, er det vigtigt, at det er nogle, der egner sig til vores breddegrader. Der findes sorter, der er udviklet til at blive dyrket i det nordlige USA. De har godt nok nogle varmere somre, end vi har, men det er alligevel nogle af de sorter, som du bør gå efter”

Byhaver (byhaver.dk)

Den ideelle have blog til dig, der bor i byen! Her finder du gode råd til, hvordan du kan bruge din byhave og bl.a. implementere kompost. På bloggen finder du også gode råd til rengøring af drivhus og til gode valg af krukker. Læs også om hvordan du håndterer dit madaffald.

“Jeg bruger blade til at lave blad-bokashi. Det er et godt jordforbedrings-supplement til haven udover den bokashi, jeg laver af mit madaffald.”

Landhave (landhave.dk)

Fra byhaven springer vi direkte videre til landhaven. På bloggen finder du gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af din landhave. Du kan eksempelvis læse om, hvordan du bruger din køkkenhave optimalt og bl.a. kan høste tidlige forårsrabarbere. Du kan finde tips til, hvordan du holder din bærbuske sunde og også gode råd til, hvordan du lader juletræet leve.

“Bærbuske er altid et hit i haven, især børn elsker at plukke de små smagsbomber, der hænger tungt på grenene over sommeren. Der findes et væld af forskellige bær man kan dyrke i haven. Nogle er bedst friske, andre er bedst syltede eller som saft. Fælles for dem alle er, at hvis man vil holde sine buske sunde og rigtbærende, så skal de beskæres årligt.”

Skovhaver (skovhaver.dk)

Og fra byhaver til landhaver springer vi direkte videre til skovhaverne. Her kan du finde gode råd til, hvordan du skaber din egen skovhave og bruger havens spiselige planter. Du kan læse mere om samspillet mellem børn og skovhaver og se de mange fordele, der er forbundet ved denne type af have. Find inspiration og gå på opdagelse i en anderledes have!

“Skovhaver består kort fortalt af en lang række flerårige og spiselige urter, buske og træer. Det betyder bl.a., at man får en have, der over en lang sæson forsyner dig med frugter, bær, nødder, grøntsager, salat, urter og en lang række andre fantastiske råvarer.”

Ullas have (ullashave.dk)

På bloggen, Ullas have, får læseren et personligt indblik i Ullas passion for have, planter og blomster. Ulla deler både nostalgi, store tanker om verden og gode råd til beplantningen i egen have. Ulla tager dig – både skriftligt og i billeder – med på haveprojekterne og deler gladeligt ud af sine egne erfaringer. Ulla har skabt en smuk og hyggelig have, der er et (virtuelt) besøg værd!

“Jeg har altid haft glæden ved jord og planter i mit liv, og dyrker en lille kolonihave og en parcelhusgrund, der hvor jeg bor på det sydlige Sjælland. Har kameraet med mig ofte, og glædes ved fine kompositioner i farver, lys og skygge, smukke plantesammensætninger og nye idéer. En gammel økoflipper med jord i hovedet.”

Helt hen i haven (helthenihaven.dk)

Find inspiration til hvordan du kan tørre dine stauder og pynte med dem i stuen. På bloggen kan du også læse mere om, hvordan du binder den perfekte julebuket og bruger havens blomster aktivt i din boligindretning. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal plante i dine bede, finder du også her både tekst og billeder, som kan bruges som inspirationskilde. En flot og æstetisk blog!

“Når man begynder forfra på et nyt blomsterbed, er der næsten uoverskuelig lang tid, til det begynder at ligne noget. Sådan føles det i hvert fald, når man står og kigger på den jomfruelige jord med få nyplantede planter, der står og råber til hinanden.”

Tyrsbjerglund anlægsgartner (tyrsbjerglund-anlægsgartner.dk)

Her kan du kvit og frit modtage tips, gode råd og vejledning fra en dygtig anlægsgartner, der gladeligt deler ud af sine erfaring og sin store passion for at skabe den perfekte have. Ekspertiseområdet er bredt, og du kan derfor både finde råd til, hvordan du skaber en flot sansehave, hvordan du beskærer din lavendel, eller hvordan du tiltrækker flere mariehøns til din have.

“Tyrsbjerglund Anlægsgartner ejes af Niels Kristian Legind, der står i spidsen for et team bestående af en række kompetente, motiverede og veluddannede anlægsgartnere, der alle vægter kvalitet og godt samarbejde højt.”

Tante Grøns have (tantegrønshave.dk)

På Tante Grøns blog finder du fifs til, hvordan du udnytter din haves afgrøder og får det optimale ud af havens areal. Her er gode råd til sjove havespil, opfordringer til at nyde morgenkaffe i naturskønne omgivelser og opskrifter på lækre retter, hvor havens afgrøder bruges. Tante Grøn har også gode råd til sommerens havefest!

“Så få din egen køkkenhave med en masse grøntsager, så du kan nyde godt af at være delvist selvforsynende. Det er der altså noget helt særligt ved at være nu om dage.”

Primus Danmark (primusdanmark.dk)

På denne blog finder du professionel rådgivning om alt lige fra rensning af fliser, hvordan du fjerner nedfaldne blade i haven med en løvblæser, og hvordan du bedst muligt kommer ukrudtet til livs. Du kan også finde info om, hvordan man sår græs eller beskærer et æbletræ. Gode og brugbare råd til den almene haveejer. Find alt hvad du skal bruge af gode råd lige her – kvit og frit!

“Det er bedst at beskære i sommerperioden – gerne juli eller august. En beskæring medfører nemlig små og tynde skud, som kaldes for vanris og skal fjernes med det samme. Og væksten af dem skulle være større om vinteren frem for sommeren. Samtidig skulle risikoen for svampeangreb også være mindsket om sommeren.”

Jespers planteskole (jespersplanteskole.dk)

Bloggen, Jespers planteskole, klæder dig godt på til havearbejdet. Du kan finde aktuel information om, hvordan din have gøres forårsklar, hvornår du skal sætte forårsløg, gode råd til kastanjer og de mange fordele, der er forbundet ved et pæretræ – som Jesper både beskriver som flot og med lækre frugte. Her finder du brugbare fifs fra en vaskeægte havemand!

“Er drømmen en blomstrende blomstereng i egen have? Med det øgede fokus på biodiversitet i medierne har flere danskere fået et ønske om at bidrage til denne. Når man ser de flotte blomsterenge, hvor sommerfugle og insekter flyver omkring, for snart at lande, så de kan få et skud nektar, så ønsker man sig straks blomsterengen i sin egen have.”

Husblog (husblog.dk)

På husbloggen deles indlæg om alt lige fra terrasse til urtehaver, drivhuse, græsslåning og beplantning. Du kan tilmed også finde inspiration til sjove aktiviteter og lege for hele familien. Derudover kan du også få de 10 bedste råd til at få en dejlig have. Læs med her og lad dig inspirere!

“Haven er en vigtig del af dit hjem. Det er her, du opholder dig i mange timer specielt om foråret og sommeren, når der er godt vejr udenfor, og derfor er det essentielt, at du føler dig godt tilpas. Hvordan din have skal se ud, kommer meget an på, om du har børn eller bare er dig selv, eller om I er et par. Med andre ord handler det om, hvilke behov du har.”

Alt for haven (altforhaven.dk)

På bloggen finder du både gode råd til haven og til huset. Mangler du eksempelvis tips til terrassen? Eller ønsker du inspiration til at skabe en hyggeligere have? Eller ønsker du at finde et effektivt sneglehegn. Så læs med her! Bloggen bugner af tips og gode råd til haveejeren.

“Plantning af æbletræ – Det er nemt for dig at plante et æbletræ. Det bedste tidspunkt er om efteråret, og så længe du sørger for, at træet får masser af vand, vil det hurtigt komme til at trives.”

Min køkkenhave (minkøkkenhave.dk)

ENDELIG findes en blog om køkkenhaven – og her kan du finde tips til, hvad du bør så i din egen køkkenhave. Endnu bedre er desuden også, at du kan finde inspirerende og spændende opskrifter dertil. Læs om alt lige fra gødning til hvordan du på bedste vis planlægger din køkkenhave.

“Jeg hedder Katja Hemming Hansen og er hende med de grønne fingre, der elsker at rode med jord i køkkenhaven – og bagefter komme hjem til tasterne og skrive om mine erfaringer her på bloggen”

Havetips (havetips.dk)

Som navnet indikerer, finder du her en masse tips til haven. Du kan bl.a. læse om, hvorfor lavendel hjælper med at holde sultne myg væk, og hvilke planter der i stedet tiltrækker bier. Du kan også lade dig inspirere i forhold til at vælge krydderurter. Bloggen bugner af spændende læsning om alt lige fra havedesign, køkkenhaver og valg af planter.

“Du har skaffet dig nogle flotte buske, men er opmærksom på de skal plejes. Det er lidt preeset, når man gerne vil gøre det godt, men ikke ved hvor man skal starte, eller om man overhovedet skal beskære? Som udgangspunkt er beskæring for et friskt og pænt udseende mere end det er for plantens eget helbred.”

Rebeccas drivhusliv (blog.willabgarden.dk)

Rebeccas passion, engagement og store viden om drivhuse er ikke til at tage fejl af! Rebecca har kastet sig ud i et eventyr med både drivhus og blog – og du er inviteret med på rejsen! Rebecca dyrker bl.a. citrusfrugter, som er meget eftertragtet og kræver en del viden at få succes med. Den kan du heldigvis gratis tanke her! Du kan også blive klogere på, hvordan du gør dit drivhus klar til vinteren.

“Jeg hedder Rebecca, og har denne blog. Jeg arbejder på Willab Garden som drivhussælger og mine store interesser er dyrkning og havearbejde. Nu har jeg fået chancen for at bygge mit drømme drivhus og jeg vil gerne dele denne rejse. Følg mig fra første spadestik til hvor det er i dag. Jeg blogger om min hverdag i haven og giver gode råd og tips. Har du noget spørgsmål så skriv endelig en kommentar. Velkommen!”

Aarstiderne (aarstiderne.nu)

Du kender – ligesom med Valdemarsro – formentligt Aarstiderne.dk fra deres måltidskasser. Dog deler de også flittigt ud af alt deres viden på bloggen. Du kan bl.a. blive meget klogere på, hvordan du får den bedste opstart på din køkkenhave og hvilke forbehold, du bør tage. Bloggen er sparsommelig, hvad angår indlæg. Men der findes til gengæld udførlige guides til køkkenhaven og en åben invitation til at deltage i “et fælles dyrkeprojekt.”

“Går du og drømmer om jord under neglene og grøntsager af egen avl til sommer? Så læs med her, hvor Jacob Dietz og vores gartner Frank van Beek giver gode råd til, hvordan du allerbedst kommer i gang med din køkkenhave.”

Lotus40 (lotus40.dk)

Denne blog handler om havearbejde – og du kan derfor finde gode råd til, hvordan du bedst klarer arbejdet! Du finder eksempelvis en komplet guide over, hvilke havemøbler du skal vælge, og hvorfor metal har sine fordele. På bloggen kan du også læse om alt lige fra havehegn til belysning. Hvis du ønsker gode fifs til at skabe en hyggelig have, er bloggen bestemt et besøg værd!

“Alle slags havemøbler har sine fordele og ulemper, og du bliver nødt til at overveje dem alle, inden du tager den sidste beslutning.”

Kavsi (kasvi.dk)

Det kan ofte være svært at vide, hvilken type havearbejde, der hører de forskellige sæsoner til. På bloggen kan du finde en udførlig guide til, hvornår du skal gøre hvad. Du kan også sørge for, at du er klædt godt på til at gøre din have forårsklar!

“Tiden er så småt ved at være inden til den store forårsklargøring af haven, når solen begynder at komme mere frem, og de første blomster springer ud.”

Troensehaven (troensehaven.dk)

Denne blog er spækket med flotte billeder, der omgående fanger blikket. Helle, som den dygtige skribent hedder, deler ud af lækre opskrifter med råvarer fra haven, tips til håndtering af haven, hvilke nemme haveplanter du skal vælge og gode råd til, hvordan man i takt med alderen kan reducere havearbejdet – og fortsat have en smuk og indbydende have!

“Helle Troelsen er havearkitekt og indehaver af Troensehaven. Troensehaven henvender sig til private haveejere, til offentlige og private virksomheder i hele landet, som søger en havearkitekt til design af haverum.”

Bedstemors have (bedstemorshave.blogspot.com)

I Bedstemors have finder du inspiration til alt lige fra hverdagsprojekter – såsom gode råd til gødning med hestemøg – til beskæring af bede. Derudover kan du følge årstidernes gang og se fine billeder af de første knopper, som har meldt sin ankomst. Ejendommen er en mindre landejendom langt ude på landet, som Bedstemor selv beskriver det. Efter mange år uden haveinteresse opstod glæden pludselig og i 2000 blev den endelige haveplan lagt. Følg med på havens udvikling i de landlige omgivelser.

” Min store interesse er have, både min egen have, men også at besøge haver overalt i Danmark. Min egen have er på ingen måder perfekt, men jeg er meget glad for den og bruger rigtig megen tid i den. Jeg holder åben have efter aftale, og viser gerne frem, hvis man kommer på besøg.”

Høneballe haven på Samsø (hneballehaven.blogspot.com)

Følg med i havelivet på Samsø, hvor der flittigt deles både billeder og gode råd til plantning af blomster. På bloggen er der ægte landidyl for alle pengene, og man kan ikke undgå at komme i godt humør af de farverige billeder. Bloggen opdateres næsten dagligt og er et hyggeligt sted at følge med.

“Jeg bruger al min ledige tid i min have og her på bloggen, som handler om min have og mine planter. Jeg er plantesamler rhododendron og roser er favoritterne, men der er meget andet som sjældne træer og buske, en del stauder, clematis, pæoner og træpæoner.”

At have en have (rhodospecialisten.wordpress.com)

På bloggen kan du få tips til rododendron af en ægte specialist – som også deler ud af øvrig haveerfaring. Her kan du se flotte billeder, finde gode råd og blive meget klogere på planten – som er en større videnskab. Du kan eksempelvis læse spændende portrætter af de forskellige sorter. Et godt sted at blive klogere! At have en have med rododendron er en flot og spændende ting!

“Billedet viser min yndling blandt de mange forskellige hybrider. Vi har også hvide, lilla og mørkerøde. I en udenlandsk liste fandt jeg over 50 forskellige navngivne – og der er mange flere. Besøg din planteskole, og se hvilke farver de har valgt.”

L Hoejers blog (lhoejer.dk)

Hvordan beskærer du dine planter og gør dem forårsklar? Du finder svaret på bloggen – hvor du også kan finde inspiration til farverige og flotte blomster. Lene, som er bloggens indehaver, er desuden også dygtig til at binde kranse. Derudover findes der kompetent rådgivning i forhold til, hvornår hvilke planter bør plantes. Du kan følge haven på alle årstider og blive guidet gennem både så tid, den kolde vinter og sommerhaven.

“Man kan sagtens plante ærteblomster nu. Ærteblomster eller Lathyrus, som de hedder på latin, er den vidunderlig plante. Den dufter skønt, og har den fordel, at jo flere man plukker desto flere blomster kommer der. Ærteblomsterfrø skal lægges i vand 24 timer før de kan plantes, eller også skal man snitte frøene med en kniv, da skallen er meget hård. Jeg plejer, at plante i februar, så jeg er lidt bagefter.”

Sundtliv50plus (sundtliv50plus.dk)

Under sektionen “have” kan du læse om alt lige fra gode råd til efterårssysler i haven, til hvordan du gør din have venligere overfor bier. På bloggen finder du også meget brugbart info – du kan eksempelvis blive klogere på, hvornår Dahliaknoldene skal graves op, når din have skal gøres klar til vinteren.

“Oktober. Dagene bliver kortere, og snart kommer den første nattefrost. Det er tid til at grave dahliaknoldene op og klargøre skærehaven til næste år. Georginerne har blomstret så smukt i år, derfor har jeg mod på at dele knoldene, så der forhåbentlig kommer flere georginer til næste år.”

Eva Tryde (evatryde.dk)

Bloggens indehaver er den samme som ovenstående – og denne blog er udelukkende dedikeret til haven. Eva har den fineste gårdhave, hvor du finder alt lige fra jordbær til en te-have, krydderurter og smukke roser. Derudover gror der vinduer i haven – som skal blive til vin! Følg med i den hyggelige gårdhave og se, hvordan vin-eventyret ender.

“Sidste år købte jeg en vin af sorten Vitis vinifera Himrod hos Gartneri Toftegaard. Vinen blev plantet i et hjørne ved den sydvendte mur, hvor der er meget læ. Det var lidt et forsøg, om det ville lykkes, men det har vist sig, at vinen trives fint. Derfor har vi nu sat stolper og bundet vinen op. I dette indlæg kan du læse om Himrod vinen i gårdhaven.”

Havespiren (havespiren.dk)

Havespiren har faktisk besøgt Fru Pedersens have, som også er anbefalet heri. Havespiren holder blandt andet også af at besøge andre skønne haver og finde inspiration – måske du også kan lade dig inspirere? Ellers indeholder bloggen gode DIY-tips – blandt andet til hjemmelavede højbede. Ellers byder bloggen på gode tips til at gøre forhaven hyggelig med fine pæretræer. Du finder tilmed også gode råd til styling og indretning af haven – samt den årlige havekalender.

“Jeg har længe gerne ville etablere en lille frugthave i vores forhave – fx pæretræ espalier. Forhaven er ret stor, og alt for meget græs – synes jeg. Familien er ikke helt enig, de synes det er fedt med en stor græsplæne til fodbold, kongespil osv.”

Dorthe Kvist (meltdesignstudio.com)

Dorthe giver alt lige fra gode vintertips til sarte sjæler – altså planter – til anbefalinger af botaniske workshops. Bloggen er skrevet i et fængede sprog, hvor Dorthes store passion og faglighed tydeligt skinner igennem. Dorthe har nemlig bl.a. en baggrund som havedesigner og trendspotter. Så du bør spidse ører, når Dorthe anbefaler årets blomst(er). Bloggen er et interessant bekendtskab, hvor man nemt kan fordybe sig i flere timer. Ta’ imod råd fra havedesigneren, der har ærmet fuld af gode og kreative ideer.

“Jeg hedder Dorthe Kvist og er havedesigner, forfatter, trendspotter, stylist og foredragsholder Indehaver af Meltdesignstudio, Her på siden blogger jeg mest om egen og lidt om andres haver, om nye (grønne) steder, lækre planter, smukke blomster, og deler tips og trick til havens frodige univers. Min mission er altid at gøre haven og uderummet mere frodigt, grønt, sexet, sjovt og nemt at gå til.”

Drivhusklubben (drivhusklubben.dk)

På bloggen deler en række haveentusiaster ud af deres bedste tips og tricks til drivhuset. Ved du eksempelvis, at du kan dyrke chilier i dit drivhus og allerede høste dem i januar? Læs om alt lige fra dyrkningen af kartofler i drivhuset, til den rette placering af drivhuset og hvordan du får succes med dine egne tomatfrø. Et vaskeægte paradis for alle med et drivhus-bankende-hjerte.

“Jeg har valgt en kombination, fordi jeg gerne vil lave ALT i mit drivhus. Derfor har jeg lavet et bed, opstillet et gammelt plantebord og monteret hylder i siderne. Der er også plan om at lave en flot gulvbelægning snart. I øjeblikket har jeg kun grus i huset, men det fungerer også fint, da overflødig vand nemt siver væk, og mineralblandingen holder vandet endda et stykke tid, så luftfugtigheden hjælper planterne med at vokse.”

Isabellas.dk (isabellas.dk)

Isabellas haveunivers er et magisk sted, hvor man hurtigt får lyst til at bruge mange timer. På bloggen finder du gode råd til hortensia, hvordan du redder din buksbom, hvis den er visnet eller tips til at vælge planter og altankasser. En velskrevet blog med fængede billeder. Hvis ikke du allerede har grønne fingre, så får du det i hvert fald nu!

“Hvem vil ikke gerne høste sæsonens første hjemmedyrkede grøntsager tidligt? Det kan du ved at forspire frøene, og det uanset om du ejer et helt drivhus eller kun har en vindueskarm at brede dig på.”

Nymølle anno 1900 (nymolle1900.dk)

Følg med i de to jyders havedrøm i Nordsjælland, hvor de har købt gården, Nymølle. På bloggen kan du blandt andet blive klogere på formeringen af den populære “hawaiiblomst” eller finde tips til, hvordan du vander dine tulipaner i krukker. Bloggen er et hyggeligt sted, som giver et godt indblik i (have)livet hos de to bloggere. Desuden opdateres bloggen hyppigt, og med de i forvejen mange indlæg er der rig mulighed for at gå på opdagelse og finde inspiration.

“Når det kommer til forårsblomster i krukker, så er det udentvivl mest forårsløg vi har i krukker. Eller rettere sagt, som Martin har i krukker. Det er vist mest Martin, som går op i det med at plante krukker til. Personligt nyder jeg blot blomstringen.”

Hortofilia (hortofilia.blogspot.com)

En nyopstartet blog der byder os velkommen i haven. Få et hyggeligt indblik i havens transformation til forår og følg med i livet på gården – som i øvrigt også italesætter den aktuelle verdenssituation. Du finder også inspiration til, hvordan du kan gøre Hortofilia kunsten efter.

“Et af træerne på gårdspladsen er tyrkisk hassel/ corylus colurna.Når solen skinner, og vi kigger ud på gårdspladsen, bliver blikket automatisk tiltrukket af dens gule rakler.Selv uden blade er det et flot træ med den pyramideformede vækstform. De lyse strå og spindelvævet i toppen stammer fra en klematis.”

I min have (iminhave.dk)

Få professionelle tips og tricks af havedesigneren, Henrik, som ønsker at skabe stemningsfulde og inspirerende haver. Du kan også blive klogere på, hvordan dit oliventræ overvintre samt dykke ned i en eksotisk have i det nordjyske. Henrik giver desuden sit bud på 5 planter, som du kan tilføre din have, hvis du ligesom Henrik ønsker en mere eksotisk have.

“Jeg får en del spørgsmål om oliventræer og deres hårdførhed om vinteren i Danmark. De første oliventræer jeg havde i haven døde simpelthen. Jeg troede det var på grund af kulde, men de er faktisk ret hårdføre så problemet var et andet.”

Havesysler (havesysler.blogspot.com)

Følg med i havesysler og projekter på bloggen, som deler ud af brugbare tips og stemningsfyldte billeder fra haven. På bloggen findes både billeder af de første tegn på forår, smukke søndagsture og farverige havebilleder. Bloggen opdateres desuden hyppigt. Et godt sted at finde inspiration og et hyggeligt afbræk i hverdagen.

“Jeg plejer at følge reglen om, at roser og lavendel kan klippes ned, når forsythiaen blomstrer. Vi har ingen forsythia i haven, men jeg har set den blomstre i mange haver, så jeg må vist hellere komme ud med saksen. Tobakspibeplanten er klippet helt ned, det bliver den hvert forår. Alligevel når dens ranker at blive flere meter lange i løbet af en sommer, og de snor sig rundt om hulstenene.”

Have dagbog (sjehavedagbog.blogspot.com)

En dagbog fra haven – hvor du som læser får et smugkig ind i den private have. Se de første forårstegn, bliv taget med bagom overvejelserne i haven og se de flotte billeder af haven i flor. Det er svært ikke at blive fristet til at plante (endnu) flere planter i sin egen have.

“Jeg er slet ikke galanthofil men kan dog se at jeg har 2 forskellige sorter vintergækker i haven. Den ene har brede skinnende græsgrønne blade og er tidlig i gang. Den anden har smalle matte grågrønne blade og dukker først op nogle uger senere. Blomsterne er ret ens (og meget fine!). PS. Billederne er hverken taget idag eller igår fordi SIKKE noget møgvejr!”

Charlottes haveliv (charlottespahl.blogspot.com)

En hyggelig og autentisk blog som primært deler flotte billeder. Det er derfor et dejligt sted, hvis øjnene trænger til at blive forkælet. Bloggeren, Charlotte, bor i en af Danmarks Nationalparker og har fået skabt sig en perle af et åndehul. Man får helt lyst til at gøre hende kunsten efter!

“Jeg hedder Charlotte Spahl, jeg begyndte som blogger en Juli dag 2017. Jeg har haft have siden 1989, Og siden 2000 har jeg boet her i Lejre og min nuværende have er stille og roligt blevet til igennem årene. I 2015 ændrede det sig fra at jeg boede i Lejre til at nu bor jeg i en Nationalpark, Danmarks fjerde Nationalpark kom til. Jeg nyder min have,min have er mit frirum Håber du vil gå med på opdagelse i min have og se alle mine kreative indslag. God fornøjelse.”

Frk. Anemone (frkanemone.blogspot.com)

Bloggeren bor til dagligt i det sydlige England og er en ægte haveentusiast. Bloggeren selv beskriver bloggen som “en blomsterrejse,” og bloggen er også flot pyntet med farvestrålende billeder af smukke blomster. Bloggen er et besøg værd, hvor man også får lov til at lurer i de engelske haver. Bloggen er selvfølgelig på dansk.

“Frk. Anemone” hedder min blog, fordi netop de blå anemoner er nogle af de aller skønneste forårsbebudere. Velkommen til min blomsterverden, hvor du gerne må lægge en hilsen eller kommentar. Klik gerne ind på nogle af mine andre faner, hvor du kan følge mig på haverejse i England,
nærstudere nogle af mine plantegrupper eller følge mig i strikkens verden”

Frøken Leth (frokenleth.dk)

Under kategorien “haveliv” finder du inspiration til alt fra at skabe et hyggeligt uderum med et billigt ude bad, forslag til hynder, hyggelig indretning af drivhuset, blomsterdekorationer og hvordan blomster og rust i fællesskab danner et fedt look. Bloggen har både fængende tekst og dertilhørende flotte billeder.

“Forleden tog jeg billeder af nogle af mine Rudbeckia blomster. De er så smukke i farverne. Har så smukke brændte farver, og passer så flot her i efteråret. Og så har jeg fået en aflagt rusten hylde at lægge dem på, når jeg skal fotografere. Det giver sådan et flot motiv, synes jeg. Så i søndags hyggede jeg mig for en stund i orangeriet med at fotografere mine blomster.”

Havegreb (havegreb.dk)

På bloggen kan du læse om alt lige fra havens tilblivelse til diverse projekter og havens indretning. Der bliver flittigt delt ud af havepassionen – som også kan findes på Instagram-kontoen med samme navn. Følg det spændende projekt med omlægning af haven.

“Der har virkelig været et smukt efterårslys i denne solrige weekend, og jeg har som sagt været omkring de mange løg der skulle lægges, der er blevet luget lidt hist og pist, for det trænger fortsat rundt omkring i bedene, der er flyttet et par planter der mistrivedes på deres nuværende placering og endelig er der blevet høstet frø fra de hvide lupiner og stolt kavaler.”

Hverdagshaven (hverdagshaven.dk)

På hverdagshaven får du 10 gode tips til, hvad du eksempelvis bør gøre ved haven i øjeblikket. Du kan læse om, hvordan du laver dine egne fuglekugler og få et lynkursus i pileflet for begyndere. Du kan følge haven året rundt. Bloggen er både velskrevet og inspirerende med dens fængende og professionelle billeder.

“Ved du, hvad du skal lave i haven i april? Der er som bekendt mange ting, der skal gøres, når foråret findes frem i kalenderen. Den største udfordring for haveejeren er derfor at finde ud af, hvor man skal begynde. I køkkenhaven, blomsterbedene eller måske i drivhuset?”

Krukkede drømme (krukkededrømme.dk)

Da landet lukket grundet Corona blev havedrømme udlevet – og det har blandt andet resulteret i bloggen, krukkede drømme. Bloggeren, Gitte, er pjattet med krukker og haven er inspireret af sætningen “fyld haven med blomster i krukken.” Et farverigt og flot resultat! Hvis du mangler inspiration til enten krukker eller blomster, er du havnet det rette sted!

“Ihhhh-nu er det altså blevet forår og alting spirer så lystigt i havens bede og krukker, lige det skud energi, jeg havde brug for, for at krybe ud af vinter hi”

Langt ude på landet (langtudepalandet.dk)

Bloggen danner rammer om livet på landet – som tilflytter fra byen og lejlighedslivet. Den dygtige blogger har særligt kastet sin kærlighed efter naturen og projekt “køkkenhave.” Her kan du følge med i dyrkningen af diverse spiselige sager og lade dig inspirere af de hyggelige og hjemlige billeder. En hyggelig og skøn blog -som giver akut lyst til at flytte på landet!

“Vi har altid haft mange brombær og de smager jo dejligt men 11 måneder om året hader jeg dem. De stikker og man kommer til at sidde fast i tøjet når man går forbi. Både børn og hund får tagge i fødder/poter og de breder sig helt sygt. Min svigerfar har hjulpet os og ryddet dem flere gange”

Morganshave (morganshave.dk)

En passioneret haveentusiast deler flittigt ud af både gode råd og et inspirerende haveliv. Du kan blandt andet læse om, hvorfor stedsegrønne planter er at foretrække – særligt i vintermånederne. Bloggen rummer også alt lige fra velsmagende tomater til hindbær og forårsløg. En hyggelig blog at følge!

“På denne blog deler jeg ud af mine erfaringer, giver tips og skriver om det, som inspirerer mig inden for planter, blomster, årstidens havesysler, drivhus og meget mere. Alt foregår ikke i min have. Jeg skriver også om alle de skønne haver og steder, jeg besøger i Danmark og udlandet”

Patricias have (patricia.houseofyork.dk)

Læs om Patricias glæde ved havelivet, ved smukke blomster og passionen om de grønne fingre. Patricia deler desuden også ud af det personlige hverdagsliv, hvilket giver bloggen en ægthed og en autentisk stemning. Et besøg værd!

“Den første blå bølge er over os. Næsten hele forhaven er belagt med et tæppe af blå vinterpryd blomster. Hvert år bliver vi fortryllet på ny og i år har den allerede varet længe p. g. a. de kolde temperaturer vi har haft i april.”

Tim Skovrup (timskovrup.blogspot.com)

Læs om glæden og passionen ved at tomatsæsonen endelig står for døren. Her finder du spændende og ikke mindst inspirerende indlæg fra en havemand, der i sandhed må siges at have grønne fingre. Du finder flotte naturbilleder, gode fifs til at tømme redekasserne og en masse historier fra haven. Læs med!

“Nu kom dagen som jeg har ventet hele vinteren på… nemlig startskuddet til det nye haveår, og jeg starter med tomatsåning..”

Ullas haveliv (ullas-haveliv.dk)

Alt godt fra haven! Hvis du ønsker inspiration til at plante nye og anderledes blomster og planter, kan du finde inspiration her. Ulla deler ud af sine nye erfaringer med planten, barberkost – som ser meget eksotisk og spændende ud. Læs det og meget mere på bloggen – og følg med i Ullas haveliv og få gode råd og grønne(re) fingre!

“Så kom sidste etape af stisystemet i vildbedet på plads. Det har været det skønneste weekend forårsvejr, så det var bare om at komme udenfor. Den sidste uges tid har jeg gået og ryddet ud i noget gyldenris, der var vokset for vildt i vildbedet, så nu var det til at komme til.”